Какво ни съветва Фън Шуй за номера на дома ни и атмосферата в него?

фън шуй

Фън шуй и нумерология

Със сигурност всеки от нас поне веднъж е пресмятал дата, номер или нещо друго, за да се посъветва с посланията на числата, според нумерологията.

Сега ви предлагаме една друга гледна точка – значението на числата според Фън шуй и как с тяхна помощ да изменим жизнената енергия в дома ни.

 

За начало, определете числото на вашето местожителство. Това може да е номер на къща, апартамент или квартира. Това става по познатия начин – събират се числата до получаване на едноцифрено. Ако към адреса има буква, например: ул. Раковска 25 Б, то резултатът ще бъде – 2+5+2=9. Втората двойка е номерът на буквата Б в азбуката.

Ако не ви харесва описанието на вашия дом, а няма как да го смените, спокойно.

И затова има хитринки. Просто, дискретно от вътрешната страна на вратата залепете като стикерче парче сив или зелен плат, който неутрализира лошите влияния. Или – просто добавете буква към номера – „А“, „Б“ или такава, която би се вписала по добър начин.

#1. ДОМЪТ НА СЛЪНЦЕТО

Това е домът на креативните, лъчезарните, жизнерадостни фантазьори и непоправими оптимисти. Особено комфортно в тези домове се чувстват представителите на творческите професии: художници, писатели, артисти, дизайнери, журналисти. В „единичката“ се разкриват таланти, работят фантазията и въображението и музата често идва на посещение. В този дом малко се мисли за днес, повечето мисли са насочени към бъдещето. Вратите на Дом-#1 са винаги отворени за гости. Той е идеално място за тези, които искат да започнат нов етап в живота си, а така също и за заклети ергени.

#2. ДОМЪТ НА ЛУНАТА

Уютно жилище за двойки с големи планове. „Двойката“ укрепва съюзът между младите и помага да се появи дете. Има обаче едно важно „Но“. „Двойката“ не е за хора със слаби нерви! Ако във вашия живот редовно има силни стресови ситуации, в такъв дом напрежението може да се усилва. За изглаждане на страстите и успокояване на душата се препоръчва под една или друга форма в дома да се пуска вода – от чешмата или мини- фонтанчета в стаите.

#3. ДОМЪТ НА МАРС

Храмът на технологиите. През стените на „тройката“ връхлита енергия. Обикновено този дом е пълен с джаджи и електроника. На атмосферата на дома-тройка влияе и бойният дух на планетата –покровител. В него винаги има спорове и кавги. „Три“ е числото за бързо реагиране. Тук не става да се живее тихо. Решенията в този дом трябва да се взимат бързо. За да омилостивите огненият Марс е добре да украсите този дом с любимия му цвят – червено. Дори, ако щете, просто целунете стената с  току-що положеното на устните ви червило.

#4. ДОМЪТ НА МЕРКУРИЙ

В медицината има такова психическо разстройство – „тетрафобия“. Това е патологичен страх от числото „4“ и много разпространена в азиатските страни. Не е случайно, че в много китайски, японски и корейски офис сгради няма четвърти етаж. Това е така, защото йероглифът изобразяващ четворката много напомня на йероглифа за смъртта. Отличителните черти на този дом: работата, финансовите въпроси и кариерата са основни за живеещите под #4. Заедно с това върху обитателите ще паднат и големи отговорности, които непрекъснато ще изпраща Меркурий. Това е отлична цифра за офис помещения и адрес на фирми.

Фън шуй

#5. ДОМЪТ НА ЮПИТЕР

Домът под номер 5 трябва да е просторен и свободен от излишни вещи. Изисква го енергията на Юпитер. От една страна, това е отлично място за провеждане на соарета и приемане на важни гости. „5“-цата чудесно обединява и сплотява хората. От друга страна – това е храм на науката, предразполагащ към създаването на голяма библиотека или частна арт-колекция. Това е място на пребиваване на силни, авторитарни личности, лидери по своята природа. Следвайки правилата на Фън Шуй, можете да засилите влиянието на Юпитер с помощта на пурпурен цвят в интериора и с бронзови предмети.

#6. ДОМЪТ НА ВЕНЕРА

„Семейното гнездо“ – това може да се каже за дома под покровителството на Венера. Идеален за съпружески двойки с деца. Този дом съвсем сериозно претендира да се нарича „родово имение“. Тук на една маса се събират няколко поколения. Стопаните на този дом обикновено готвят превъзходно, гледат домашни животни и стайни растения, отличават се със спокоен характер и имат отличен интериорен вкус.  В този дом всеки спор завършва с разбирателство. Единственият недостатък на „шестицата“ , ако се вярва на китайските поверия е, че хората в този дом бързо напълняват J

#7. ДОМЪТ НА САТУРН

Да издържат на енергията на този дом могат само интровертите, мотивираните да работят 24/7 и търсещите персонално развитие. Ако искате сериозно да растете по кариерната стълбица непременно изберете Дом 7. За хората ориентирани към семейството, да се живее под №7 може да се превърне в тежко изпитание. Всеки спор може да се превърне в беда. Може да опитате да сложите картина с планетите от Слънчевата система, за да се хармонизира енергията.

#8. ДОМЪТ НА УРАН

Традиционно Уран отговаря за парите. Но съвсем не значи, че става въпрос за богатство. В този дом по принцип на първи план стоят финансовите въпроси. Освен за пари, в този дом често се говори за спомени. Чудесен е за среща между стари познати. В дома на Уран има интересна спиритична енергия, подходяща за занимаване с духовни практики и астрология. Искате това място да работи за вас? Тогава използвайте за интериора синият цвят. Все пак да кажем, че за китайците това е най-щастливото число. За да живеят в дом под №8 те са готови да дадат много пари.

#9. ДОМЪТ НА НЕПТУН

Ох, това не е дом, а „черна дупка“, която е способна да засмуче в себе си и положителната и отрицателната енергия. Да се живее в такъв дом не е просто. Тук регулярно нещо се чупи, като буквално пада от ръцете. Често нещо се ремонтира или се сменя техниката. Е, приемете като компенсация, че девятката символизира дълголетието и помага за бързо справяне със здравословни проблеми.

Фън шуй

Be the first to comment

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.