Доналд Тръмп пое категорично кормилото на властта в САЩ

Доналд Тръмп

Изключително силна, с гняв разтърсваща политическата система, встъпителна реч на 45-я Президент на САЩ – Доналд Дж. Тръмп; Реч обърната изцяло към гражданите на Америка

Реч, в която Тръмп заяви:

„Заедно с Вас, гражданите на Америка, ние ще определим посоката на Америка за много години напред.

Но, днешната церемония, има много специално значение, защото ние не извършваме само трансфер на власт от една администрация към друга; от една партия към друга партия, а ние днес, трансферираме властта от Вашингтон, Д.С. и я даваме обратно на Вас, на хората.

Твърде дълго време, една малка група хора в столицата на нашата страна откъсваха плодовете на управлението, докато хората носеха тежестите на разходите. Вашингтон процъфтяваше, но хората не споделяха това благосъстояние. Политиците просперираха, но работни места нямаше и фабриките биваха затворени.

Това всичко ще се промени още оттук и още отсега, защото този момент е Вашият момент.

Той принадлежи на Вас!

И тази страна, Съединените Американски Щати, е Вашата страна.

Това, което наистина е важно, е не, коя партия контролира нашето правителство, а дали нашето правителство е контролирано от гражданите на Америка.

Днешният ден, Януари 20, ще бъде запомнен като денят, в който гражданите отново се превръщат в управляващи своята страна.

Забравените мъже и жени на нашата страна не ще бъдат забравени повече. Всеки ще слуша Вашшите думи. Вие дойдохте , десетки милиони, за да се превърнете в част от едно историческо движение, такова, каквото светът не е видял досега.

И в центъра на това движение – е нашето фундаментално убеждение, че една нация съществува само, за да служи на своите граждани. ………..“ (край на цитата)

Доналд Тръмп

Благодаря Ви, Г-н Президент Тръмп за тези велики думи! Думи – като куршуми!

За тази символна реч, в присъствието на 4-ма живи предишни президенти, управлявали Америка в продължение на над 28 години; реч в историческия стил на Франклин Делано Рузвелт, реч, опираща се на ценностите завещани от Джордж Вашингтон и Ейбрахам Линколн.

Пожелавам Ви, най-големи успехи във Вашите големи и амбициозни цели и искрено се надявам на едно ново, сериозно, взаимно уважително и същностно и ефективно партньорство във всички сфери между моят български народ и американският народ!

Доналд Тръмп

За пореден път, оставам убеден, и Вашата реч спомогна за това, че:

– само народ, който уважава своите корени, своята свобода и национален суверенитет;

– народ, който знае и уважава своите ценности и те стоят над всякакви партийни идеологии;

– народ, който притежава историческа памет, самочувствие и доверие в себе си;

– който не е превил гръб на политически партизани;

– и народ, който не е забравил, че може да има дух, воля и да бъде горд, –

САМО ТАКЪВ НАРОД може да строи свободно своето прогресивно бъдеще; само такъв народ, може да се развива, да уцелява през мрачни моменти от своята история, и пак да се изправя и върви напред!

Проф. Димитър М. Иванов
д-р на икономическите науки
Лондон – София
20 Януари 2017 г.

 

Източник: https://www.facebook.com/DimitarMIvanov/posts/1399737443384279

Цялата реч на президента Тръмп можете да прочетете тук: https://www.washingtonpost.com/news/the-fix/wp/2017/01/20/donald-trumps-full-inauguration-speech-transcript-annotated/?utm_term=.7a58f8d4e0b4

Намерете ни:

Be the first to comment

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.