11 навика на скучните хора

скучни хора

Скучните хора. Според мнението на повечето психолози, ако вашият живот е скучен и неинтересен, то причината не е в обкръжаващите обстоятелства, а във вас, самите. И въпреки, че много хора не признават пред себе си, че водят доволно еднообразен живот, има редица признаци, по които можем с лекота да разберем това така ли е или не е така.
Вижте кои са те.

Не слушат събеседника

С такива хора е трудно да се проведе конструктивен диалог. Те през цялото време мълчат, реагират на вашите реплики само с многозначителните „ъхъ“ и„да“, поклащайки разсеяно глава. Или в другия случай – постоянно разказват истории от своя живот, без да се интересуват дали това ви е интересно, и почти винаги не ви оставят да се включите с друга тема.

Не реагират на езика на тялото

Не е тайна, че в допълнение към вербалната комуникация в диалога винаги присъства и езикът на тялото, което прави речта  по-емоционална. Но, ако вие си имате работа със скучен събеседник, изобщо не се опитвайте да привлечете вниманието му с помощта на жестикулиране. Това едва ли би го впечатлило, дори напротив – скоро ще усетите отегчената му физиономия, дори без той да иска да я показва.

Не умеят да усмихват събеседника си

Наличието на чувство за хумор в човека показва, че той е способен да оцени идея или някакво събитие, от различна гледна точка, а след това да я преработи и да я ретранслира от своя ъгъл. При скучните хора предаването на информацията става сухо и повърхностно, без никакви нюанси, с цел да бъдат по-добре разбрани. Това показва, че на тях име е все едно как и какво точно ще разберете от това,което ви казват.

скучни хора

Правят едни и същи неща

Замислете се, имате ли в обкръжението хора, които отказват да ви правят компания, когато ги поканите на нова изложба или на друго събитие? Отговорът е прост. Скучните хора се боят да излязат от зоната на своя комфорт, затова винаги посещават едни и същи места и отхвърлят поканите за разнообразяване.

Не поддържат разговор

Вие никога няма да чуете от скучния човек разгърнато мнение по дадена тема или ситуация. Обикновено тези хора отговарят с неутралните фрази – „възможно“, „трудно ми е да кажа“, „сигурно сте прави“, „ не съм мислил за това“.

скучни хора

Нямат собствено мнение

Този тип хора никога не изразяват категорична позиция. Обикновено боравят с фрази като – „прочетох,че“, „чух да се коментира“, „нямам мнение“. Това е типичният скучен човек, който отдавна е престанал да си прави труд да формира собствено мнение. Той просто ретранслира това, което чува около себе си.

Не умеят да разказват истории

Умението цветно да се разказва някаква история не е признак само за артистична натура, но и на това, че човек дълбоко преживява събитията, за които разказва. Скучните хора не разказват истории. Или ако го правят то това са неща, които лично ги вълнуват и не ги разказват, а ги изсипват на събеседника си без дори да се интересуват от мнението му.

Не могат да поставят себе си на мястото на другите хора

Да се поставяш на мястото на другите показва, че можеш да мислиш мащабно и си готов да приемеш различни социални роли, а не се намираш в плен на своите предразсъдъци. Скучните хора обикновено не се вълнуват от съдбата на другите.

Нямат какво да разкажат

Доколкото скучните хора ходят само на проверени места и с тях рядко се случват необичайни неща те няма какво да споделят с околните. Затова и изобщо не е чудно,че те не знаят къде се продават най-хубавите бургери, че не могат да поддържат тема за най-новите книжни заглавия или пък кинопремиери.

Разсейват се по време на разговор

Много е неприятно докато разговаряте с някого, той да си извади телефона и да започне да си пише с някой друг или пък да си проверява акаунта в социалната мрежа. Изследванията са установили, че хората, които не се ангажират много-много с разговора, също са възприемани за скучни събеседници.

Говорят бавно и монотонно

Скучните хора говорят бавно с равен тон. Те правят дълги паузи по време на разговор, като досаден професор по време на лекция. Интересните хора говорят динамично и сменят темата, когато разговорът започне да се забавя.

скучни хора

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.