По високите етажи: Любовните романи на политици със звезди

политици

Животът на знаковите политици винаги е фокусирал внимание. Особено,ако под прожектора се озове и жена. Интересът тогава е по-голям и от прожекция на касов филм.

Дали пък не е добра идея всеизвестната фраза“Зад всеки успял мъж стои една жена“ да се промени във варианта“Зад всеки успял президент стои една любовница“? 🙂

Да видим!

Джон Кенеди и Мерелин Монро

Те се срещали почти осем години. През това време Мерелин успява да се омъжи два пъти, но все надявайки се, че „някога с Джон ще бъдат двойка и тя ще успее да го достигне в интелектуален план, за да му бъде интересна“.
Но интелектът е последното нещо, което привличало в Мерелин Монро.
Техният роман не се афиширал особено, но близкият кръг бил наясно, в това число и първата дама – Джаки Кенеди. Всичко това я потискало, но тя знаела, че мъжът й няма да се разведе, защото политическата му кариера ще приключи.

С това била наясно и Мерелин, но загробвала живота си заради мъж, на когото не била особено нужна. За да не се меси и обърка нещо при преизбирането на Кенеди за втори мандат той пуска любовницата си на своя брат – сенатор Робърт.

Така, една година Монро се срещала с двама Кенеди.

Русата муза много ги напрягала със своите истерии и навика й да подслушва важни разговори. В крайна сметка всичко завърши лошо –Мерелин се отрови (или я отровиха), а братята Кенеди бяха застреляни.

политици политици

Валери Жискар д`Естен и Силвия Кристел

Президентът на Франция Валери Жискар д`Естен е известен ценител на слабия пол.

Даже своята победа на изборите беше обяснил  с влюбването си в „17 милиона френски жени“.

Най-известното му увлечение е с актрисата Силвия Кристел, звездата от еротичния филм „Емануела“. Той я среща вече като президент и цялата страна знае за техния роман.

Силвия го придружавала на дипломатически приеми и го съпровождала в пътуванията му (как е приемала всичко това съпругата му не се знае). В крайна сметка на Силвия Кастел й писнало от всичко това, но не защото искала да стане първа дама или защото Валери Жискар д`Естен отказвал да се разведе, а просто защото палавата еротична артистка имала нужда от нови впечатления и мъже.

Палав се оказал и Жискар д`Естен. Всеизвестен факт е, че неговото президентство стартира с гаф – той попада в катастрофа до Елисейския дворец, удряйки своето Ферари в камион за мляко. Никой не е пострадал, но всички разбрират, че до него в колата е седяла младата актриса Марлен Жобер.

В друга страна това би убило кариерата на всеки президент, но не и във Франция.

През 2009-та година Валери Жискар д`Естен публикува своите мемоари, в които съобщи за своя любовен роман с принцеса Даяна. Е, това все пак е било преди тя да стане съпруга на принц Чарлз.

политициполитици

Жак Ширак и Клаудия Кардинале

За друг френски президент, Жак Ширак, дълго време се смятало, че не е похотлив и е верен на съпругата си. Но излезлите мемоари на неговия шофьор развалиха репутацията му на примерен съпруг.

От тях става ясно, че Ширак се захласвал по всичко, което се движи в пола и в обкръжението му вървяла шегата:“ Ширак: три минути за всичко, в това число и душ“.

В любовния списък на Ширак попада и голямата звезда на киното Клаудия Кардинале. Именно с нея се свързва скандалния случай, когато станало ясно за смъртта на принцеса Даяна, а сътрудниците на Ширак не могли да намерят шефа си, за да му съобщят печалната новина.

Оказало се, че през това време Ширак е в един от парижките хотели в компанията на Кардинале.

политици

Никола Саркози и Карла Бруни

До срещата си със Саркози Карла Бруни предпочитала полигамията и непрекъснато сменяла мъжете.

Даже в една своя песен назовава точния брой на своите любовници – 30.

Романът й с френския президент я заставя за преразгледа навиците си. „Аз просто срещнах най-точния човек“, казва Бруни и признава, че почти веднага се е влюбила в Никола Саркози – „Той е смешен и много умен“, той сигурно има пет или шест мозъка“, твърди певицата.

Далеч от скромността самият Саркози твърдял – „ Аз мога да покоря всяка жена“.

Саркози и Бруни се женят много бързо, сдобиват се с дете и до този момент не са забъркани в скандали. Докато Саркози, като президент, се бори с безработицата и с националните проблеми на страната, първата дама на Франция се снима във филм на Уди Алън, записа успешен албум и даже отиде на турне.

политици

Франсоа Оланд и Жюли Гайе

Оланд си е ерген, така че формално не дължи обяснение на никого.

Но така или иначе неговата връзка с актрисата Жюли Гайе стана повод за голям скандал.

Седем години, след брака си със Сеголен Роаял, Оланд живя с журналистката Валери Трирвильор. Когато приятелят й стана президент тя се устрои прекрасно в Елисейския дворец, където имаше на разположение цяло крило и куп прислужници на държавна сметка.

През януари 2014-та папараци засякоха Оланд с Жюли Гайе на улица в Париж. Първоначално Оланд отрече и даже искаше обяснения защо се бъркат в личния му живот, но много скоро се успокои и двамата признаха, че не са непознати.

Тази история вкара досегашната му спътница Валери Трирвильор с нервна криза в болницата, но това не й помогна да си върне Оланд. Той дори ясно заяви – „Между нас всичко приключи“ и така Валери трябваше да напусне Елисейския дворец.

Като отговор тя написа книжка за живота си с коварния Оланд, където го обвинява в лицемерие и всички смъртни грехове. Но това не трогна французите, предвид факта, че самата мадам Трирвильор също отнема Оланд от съпругата му и четирите им деца.

политициполитици

 

 

 

 

 

 

 

 

Според нас не по-назад остава и новият американски президент Доналд Тръмп. За неговия любовен роман с Мелания Тръмп можете да прочетете тук – Любовната история на Доналд и Мелания Тръмп.

 

Източник: Elle.ru
Снимки: Интернет

Be the first to comment

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.